Pečený čaj. Původně bylo v názvu i slůvko "vánoční", ale máme už po Vánocích, tudíž jsem od toho upustila. Recept mi přišel e-mailem. I s fotečkama. Už jste to někdo zkoušel? Nemusí to být špatné. Vždyť je v tom i rum!
Ingredience:
Postup: Ovoce nakrájíme na kousky (loupat nemusíme). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce s cukrem, přidáme rum, citron krájený na kousky, skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a v hlubším pekáči dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečeme, dokud ovoce nepustí šťávu. Čas je opravdu jen orientační, protože každý máme jiného troubu. Já např. elektrickou. Během pečení občas promícháme. Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a na pět minut otočíme vzhůru
nohama dnem.
Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1 - 3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Necháme vyluhovat a pijeme.
Voní to prý úžasně!
P.S. Na můj vkus je v receptu hodně cukru. Ale jak jsem koupila, tak prodávám.