Zní to mazlivě, chutná báječně...
Suroviny: 1 kg polohrubé mouky, 150 g cukru, 150 g tuku Omega (rozehřátý, ne horký), 4 žloutky, 50 g droždí, půl litru mléka, citronová kůra, vanilka, půl lžičky soli
Náplň: 250 g mletého máku, půl litru mléka, 100 g cukru, citronová kůra, vanilka a 1 uvařená oloupaná řepa cukrovka
Do mísy vsyp mouku, cukr, přidej kvásek, žloutky, mléko, nastrouhanou kůru, vanilku a sůl. A míchej a míchej. Zadělané těsto nech půl hodiny odpočinout kynout.
Mezitím si připrav náplň - všechny přísady svař dohromady. Zvlášť povař řepu - asi 10 minut, nastrouhej ji a smíchej s mákem.
Plň jednotlivé kousky těsta, jako když děláš buchty. Poskládej je do olejem vymazaného pekáče, ještě trochu oleje pak nalij na povrch a peč do zlatova.