Pinďourková bábovka

28. 09 2011 | 12.00

"Kolik je tý tvojí tetě?", zaslechla jsem pod oknem chvíli poté, co jsem svému synovci a jeho dvěma kamarádům dovolila na zahradě sbírat popadané kaštany.

"Třicet", odpověděl Robin přesvědčivě a mně klesla brada, ovšem sebevědomí stouplo do nebeských výšin! Ba i prsty jsem si v tu chvíli málem ostrouhala, neb strouhala jsem mrkev od Irenky na onu přislíbenou bábovku.

Potřebné ingredience:

P1010263350g jemně nastrouhané Irenčiny mrkve s pinďourky i bez; 350g polohrubé mouky; 1 prášek do pečiva; 1 vanilkový cukr; 2 vejce; 180g moučkového cukru; 300ml smetany nebo mléka; 4 lžíce oleje; 2-3 lžíce strouhaných ořechů (nemusí být vůbec)

Postup:

Všechny suroviny dáme do mísy, důkladně promícháme, poté vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 60 minut při teplotě 180°-190°C.

Vychladlou bábovku pocukrujeme a vyčkáváme na Irenku. Přijde? Nepřijde?

 

P1010201 P1010202 P1010204 P1010211 P1010212

...

P1010209

Pěkné sváteční odpoledne, Prdelky.

P1010210